Home > Diensten > Executive Coaching

Executive Coaching

Executive Coaching richt zich op het vergroten van de effectiviteit van executives (ondernemers) door het versterken van zijn of haar leiderschapskwaliteiten. Een executive coach onderscheid zich van andere vormen van coaching door in de coaching zowel op de persoon als ook op de zakelijke context en het krachtenveld van de executive aan te sluiten.

Werkwijze

De executive coach kiest er er meestal voor om al vragend de executive zelf tot de juiste inzichten te laten komen. Hierbij zet hij - in eerlijke gesprekken - zijn professionele nieuwsgierigheid in om de onderste steen boven te krijgen en vraagt net zolang door tot de kern bereikt is. Zie het als het afpellen van een ui. Als alle ruis weg is, komt het antwoord meestal als vanzelf op tafel. Ligt het antwoord eenmaal op tafel, dan helpt de executive coach de opgedane inzichten om te zetten naar toepassing in de dagelijkse praktijk.

Wat zijn jouw grote vragen?

Voor elke ondernemer geldt in vrijwel elke fase van de onderneming dat de grote vragen (persoonlijk of zakelijk) helder moeten zijn. Oftewel, de grote vragen waaraan je als eerste moet werken om ervoor te zorgen dat je kunt blijven groeien of om die groei te versnellen.

In de praktijk blijkt dat de grote vragen van ondernemers vaak betrekking op:

  • De stijl van leidinggeven
  • Omgaan met conflicten
  • Effectief communiceren
  • Je eigen valkuilen herkennen
  • Balans vinden tussen werk en prive
  • Zelfkennis / eigen identiteit
  • Plezier in het werk hervinden

Deze vragen van de ondernemers zijn voor een belangrijk deel voortgekomen uit de positie die ze bekleden in een organisatie, en zijn daarmee fundamenteel anders dan die van ‘gewone’ mensen.

Executive coaching is bedoeld voor ondernemers en bestuurders die de moed hebben om af en toe stil te staan, en in de hen voorgehouden spiegel te kijken.

Maak een vrijblijvende afspraak