Home > Diensten > Businesscoach

Business Coach

Business coaching is erop gericht ondernemers meer uit hun bedrijf te laten halen door hen persoonlijk te begeleiden. Een business coach kijkt mee of en hoe het beter kan. Vervolgens ondersteunt hij of zij de ondernemer bij het bereiken van de gestelde doelen. Het kan gaan om startende bedrijven, maar ook om oudere ondernemingen die hun toekomstplannen willen of moeten bijstellen.

(Online) KennismakenDirect een coachafspraak maken

Een business Coach werkt met ondernemers aan verschillende doelen, zoals de strategie nieuw leven inblazen, de organisatie verbeteren, marketingbehoeften identificeren en de algehele prestaties van een bedrijf verbeteren. Businesscoaches zijn getraind om problemen en struikelblokken op veel gebieden van een bedrijf te herkennen en op te lossen. 

Verschil met Executive Coaching

Het grootste verschil is dat executive coaches worden ingeschakeld voor hulp bij persoonlijke leiderschapsontwikkeling. Persoonlijke ontwikkeling van leidinggevenden zal veelal leiden tot een verbetering van de bedrijfsresultaten, maar het is zeker een meer indirecte methode om met de resultaten om te gaan.Een Executive Coach werkt nooit rechtstreeks aan zakelijke prestaties, althans niet als topprioriteit. Dit is de arena zijn van de Business Coaches. 

Een greep uit de uitdagingen waar Business Coaches bij helpen:

  • Groei uitdagingen: Door de groei van jouw bedrijf ben jij genoodzaakt de zaken anders te organiseren. Jij bent van nature meer de ondernemer dan de manager. Hoe pak je dit aan? 
  • Personele uitdagingen en veranderingen: Je begon jouw (eens kleine) bedrijf als specialist. Nu, als gevolg van vele successen, ben je directeur. Hoe vul jij jouw rol effectief in? 
  • Innovatieve uitdagingen: Je hebt gewaagde ideeën voor het lanceren van een nieuw product. Je gelooft erin, maar ziet het risico. Wat is een wijze beslissing? 
  • Uitdagingen rondom stabilisatie en krimp: Mijn bedrijf heeft een structurele tegenslag. Hoe zorg ik dat ik de wind weer in de zeilen krijg?
  • Uitdagingen op internationalisering: Jij wilt internationalisering….. Hoe pak je dit aan? 

Een business coach werkt  in een partnership met zijn opdrachtgever (de ondernemer) om zijn bedrijf te laten groeien en/of een bedrijfsgerelateerde belemmering op te lossen.

CONTACTFORMULIER.