Home > Pieter van Os

Over Pieter van Os

Pieter (1960) komt uit een typisch ondernemersgezin. Hard werken. Onafhankelijk denken en doen. Creatief zijn. Dat is hem met de paplepel ingegoten. Toch startte hij zijn carrière niet als ondernemer. Maar als docent lichamelijke opvoeding en tennisleraar. Na de Academie voor Lichamelijke Opvoeding studeerde hij onderwijskunde (New Media), pedagogiek en psychomotorische therapie.

​Bloed kroop waar het niet gaan kon

Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon. En al snel begon hij zijn eerste onderneming: een groothandel in Wonderpleisters. Sporters konden dankzij die pleisters ook mét blaren doorsporten. Heel wat uren stond hij langs de Elfstedentocht en de Nijmeegse Vierdaagse om deelnemers verder te helpen.

Na deze groothandel zette Pieter verschillende andere succesvolle ondernemingen op, onder meer op het gebied van IT, e-commerce, financiële dienstverlening, kunst en cultuur. Ook bekleedde hij diverse bestuursfuncties. Met vallen en opstaan leerde hij wat leiderschap en ondernemen succesvol maakt, en hoe je valkuilen vermijdt. In 2010 verkocht hij zijn laatste bedrijf: een franchiseorganisatie in de financiele dienstverlening met tachtig vestigingen.

​Terug naar de collebanken

Ook na deze verkoop bleven ondernemers en bestuurders hem (steeds meer) om advies vragen. Hij haalde hier zoveel voldoening uit dat hij besloot hier zijn nieuwe professie van te maken. Pieter nam weer plaats in de collegebanken en haalde eeen Master in Executive Coaching aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Daarnaast volgde hij een persoonlijk accreditatieprogramma bij het European Instituut for Accreditation, en werd daar geaccrediteerd als Register Strateeg. Pieter is lid van de Nederlandse orde van beroepscoaches.

​Executive Coach / Business Coach

Met veel plezier werkt Pieter sindsdien als executive coach / business coach. Ook zit hij in de Raad van Advies bij ondernemingen in verschillende sectoren zoals de industrie, dienstensector, IT & E-commercebusiness, detailhandel, cultuur- en non-profit-sector.

​Pieter spart graag in volledig vertrouwen met ondernemers en bestuurders over hun eigen denken en doen, hun persoonlijke effectiviteit en strategische vraagstukken. Dit doet hij onder meer door de juiste vragen te stellen, scherp te luisteren, soms vriendelijk te confronteren en vooral geen genoegen te nemen met louter mooie woorden.

 

Eens vrijblijvend kennis maken?

Waarom Pieter van Os
  • Gecertificeerd Executive (Team) Coach
  • Register Strateeg
  • No-nonsense aanpak
  • Echt begrip voor uw situatie
  • Zelf in de klei gestaan
  • Netwerk van top-professionals

Maak een vrijblijvende afspraak

 
Afspraak maken
Afspraak maken

Wilt u een vrijblijvende afspraak maken?